3 dager og 19 timer sydover Nordsjøen

dover_marina.jpgCool Vi ankom Dover idag formiddag, etter en overfart på silkeføre. Til venstre ligger et oversiksbilde av Dover marina – den er ikke til å kjenne igjen, siden sist vi var her i 1992. Luftputefergene er borte og lystbåtene ligger tettpakket. En overveiende del er hollendere på båttur. Men de har jo  kortere vei enn oss andre.

Vi forlot Vassøy lørdag 15/7 etter å ha toppet tanken med diesel til kr. 6,30/liter. Og DET trengtes. Nordsjøen var snill og ga oss en myk start denne gang, – vinden var borte og sjøen så blank at vi kunne ha krysset til England med en 13 fots landstedsbåt. Så det var vår Perkins Jerngenoa på 50 Hk som har stått for framdriften.springer1.jpg

På søndag 16/7 fikk vi besøk av 8-10 springere/delfiner som lekte seg rundt og under båten en stund.
Været var fantastisk hele tiden, med mer eller mindre speilblank havflate og blå himmel.

 

 

makrellfiske.jpgPå Doggerbank (mandag) tenkte vi å hale opp en middag. Torsk eller flyndre fra bunnen (20-30 m).
Det tok 46 sekunder å hale 6 makrellspir. Mer trengte vi ikke. Tongue out PS. Snøret kom aldri dypere enn 2-3 meter!

Underveis har vi gått våre 4-4 vakter – Torhild 0400-0800 + 1200-1600 + 2000-2400, mens jeg har tatt resten av døgnet.
På dagtid har vi stort sett vært oppe begge to. Fritiden har gått med til lesing, spising og soving stort sett. Vi bruker såkalt "hot-bedding" system ombord i sjøen, for vi bytter bare på å bruke stikkøya.

Marinaen her koster £ 23,40 for døgnet, men det er med dusj/toa, strøm vann og Internett. En PC står på Marinakontoret, men nå har de nettopp åpnet Wireless-nettet, slik at vi kan skrive om med norske bokstaver og maile fra båten. Varmt er det i England. De regnet med nye varmerekord idag på rundt 39-40 varmegrader,- heldigvis er det bare litt over 30 grader her i Dover i dag. Ute på sjøen merkes heldigvis ikke varmen så godt.

Vi hadde også kontakt med våre seilende venner Jan & Barbro. De ligger på andre siden av "fjorden" her – på kanaløya Jersey og venter på noen venner som skal følge dem et stykke sydover.

Har vi hatt tekniske problemer ? Ja, noe er det jo alltid,- ofte det vi minst venter! Vi mistet ca. 200  liter ferskvann, fordi en ventil til akkumulator-tanken hadde løsnet. Dermed sveiv trykkpumpa hver gang trykket falt pga lekkasjen. Jeg merket at lyset blinket endel når det ikke skulle, men koplet ikke det til pumpa. Ble forbauset da jeg kikket i maskinrommet og så at vannet sto høyt. Vel, feilen fikset og vi får nytt vann idag. Mindre kjekt var at radaren "flippet" etter 3 dager, da vi trengte den mest. (Vi hadde tett tåke sør i Nordsjøen i 2 timer omlag). Det ser ut til å være noe med antennekabelen.

Det verste var nok at autopiloten, som tar seg av styringen ombord, begynte å slure og gå i Stbi rett så ofte når vi hadde endel sjøgang utenfor Themsenmunningen. Av og på støtt og stadig. Så lenge havet var flatt gikk det fint.  Jeg tror feilen er at spenningen inn blir for lav, så en modifikasjon trenges her i Dover. Det er lite kjekt å håndstyre lenge når vi bare er to til å bytte på jobben.

– Men ellers har vi det helt utmerket og ser fram til ferden videre om et par dager (vi har betalt for 2 dager her). God Sommer Bye

 

Lesing før leggetid (sovetid) er jo en stor aktivitet, så her kommer et koselig bilde fra stikkøya. 

lesing.jpg

Dette innlegget ble publisert i Daglig logg :. Bokmerk permalenken.