Rigging og andre greier…..

rigger i mesanmastI går hadde vi 2 mann fra Allspars til å sjekke riggen vår, samt poppe fast radarreflektoren vår. Det gikk for så vidt greitt, men han som var oppe i mesanmasten mistet uheldigvis det elektriske popnagle-verktøyet sitt ned. Det strøk forbi hodet på hans kollega som sto på dekk, traff redningsflåten vår og havnet i sjøen med et plask. Det var visst verd omlag 7000 kroner, så de skaffet en båt med froskemann til å sokne etter verktøyet. Dykkeren tok sin tid og var litt på sightseeing, før han endelig fant verktøyet.

De fikk lagt verktøyet i ferskvann over natten og det var visst OK idag. Her følgerdiver et bilde av dykkeren når han har funnet verktøyet!

Vi tok også radarantennen ned i går og skal hente den nye kabelen og teste ut alt idag. Vi håper det fikser seg. Noe "shopping" fikk vi også tid til: Musikk av Joe Brown (www.joebrown.co.uk), 150 gram oppveid Virginia Blend tobakk hos en Tobacconist. Det var artig å kjøpe tobakk i løs vekt. Tobakk og sigaretter er litt billigere enn hjemme, men sigarettpapir går for ca. 1 krone pakken. Hos Halfords Superstore kjøpte vi to sammefoldbare aluminiumssykler med 6 gir (Shimano). Vi håper å få mye nytte av dem i sydligere strøk. Betalte ca. 2100 kroner pr. stk. Der fins billigere å få – ned til ca 1000 kroner, men da uten gear og mye tyngre.

Idag har kronene (pundene) rullet ut av konto: Vi har bestilt Furlex rullesystem og får to brukte seil å velge mellom imorgen. Det ene er nokså nytt og kommer fra en Swan. Vi har også bestilt to spinnaker blokker. Alt skal rigges fra imorgen tidlig. Rullesystemet og blokkene havner vel rundt 27.000 kroner, mens prisene på seilene var 4.400 eller 5.500. Det beste må vi eventuelt få sydd på et UV-bånd ytterst, ellers råallspars shoptner seilet fort bort ytterst mens vi er i Middelhavet. Arbeidet blir utført av "Allspars" (www.allspars.co.uk) som holder til i QAB. Se bildet.

Vi var også innom Panthaenius båtforsikring i QAB og skal få et tilbud gjeldende fra 1 September imorgen. IF's forsikring gjelder 200 mil ut fra europeisk fastland t.o.m. 31/8. De ville ha en "survey" av båten, men det holder visst at en kar kommer hit imorgen, samtidig som riggerne kommer. Når det gjelder maskinen, kommer en mekaniker ned imorgen også, for å koble til varmtvannsberederen skikkelig.

nautical booksPå vei ombord var vi også innom en nautisk "bookshop" i Queen Annes Battery, hvor vi kjøpte Reeds Nautical Almanac, en seilguide for Spania – Portugal til Gibraltar og en bruktbok (The Cruise of Amaryllis – £4,-). Totalt ca. 850 kroner. Forretningen heter "the Sea Chest" (www.seachest.co.uk) og vi har kjøpt mye nautisk litteratur der opp gjennom årene. Han har utrolig mange bøker, nye og gamle, som bare dreier seg om sjø og fartøyer. Bildet er tatt inne i en del av forretningen.

Ombord igjen koste vi oss selvfølgelig med "Fish & Chips" til lunsj. Glurps

 

Dette innlegget ble publisert i Daglig logg :. Bokmerk permalenken.