The Place near the High Rocks

I dag har vi vært oppe i høyden. Vi har faktisk laget snøballer og kost oss, før vi reiste ned til varmere strøk igjen. Der koste vi oss enda mer, faktisk.

Ellers har vi hatt intet – eller dårlig – Internett WiFi-forbindelse den siste uken. Vi har hatt forbindelse til Marinabygget kun. Alt vi har sett, ser slik ut:

No Internet connection

For øyeblikket er forbindelsen brukbar, så vi kan fortelle at vi har reist rundt i Syd-Tyrkia de siste to dager med leiebil sammen med J&B.

Vi har tidligere vært en tur i gamlebyen (Kalechi) i Antalya sammen med J&B og legger ved et foto derfra. Det viser Torhild i spissen, foran Barbro og Jan,- på vei gjennom Hadrians Port inn til gamlebyen. Hadrian var forresten en bereist Keiser uten bonuspoeng forøvrig. Reiste gjorde han iallfall. Han var jo en tur til England også i sin tid. Der fikk han igang arbeidet med Hadrians Wall, mellom England og Skottland. Den står ennå og er blitt litt av en turistattraksjon i dag. Det er først nylig at man har fått opp øynene for den fantastiske muren som et verneverdig minne fra romerne, og det er i dag et av verdens viktigste kulturminner. Vi skal komme tilbake til Hadrian senere. Her er en link for de som vil vite litt mer: http://museums.ncl.ac.uk/wallnet/wall/index.htm

Hadrians Gate i Antalya

Når det gjelder kjøreturen vår, så sees ruten på kartet under. Den røde "sirkel"-streken viser omtrentlig kjørerute. Ved fjellet som er 3070 meter høyt, vises en sidetrek i rødt. Der besøkte vi Arykanda – en gammel romersk by,- "The Place near the High Rocks – som vi skal fortelle mer om siden.

kart for tur Klikk på kartet for å lese teksten og se detaljer.

Selve kjørteturen krever en lengre avhandling og masse fotos med historiske referanser….

 

 

Ellers leses Clive Cussler og det strikkes i et kjør. Torhild har fått seg strikkepinner av tre og spesielt garn i ei tyrkisk krambu i en fjelldal i dag.

Clie Cussler

Vi slutter av for i dag med et foto fra Finike Marina, med anvisning på de norske båtene i havna. Klikk eventuelt på foto'et. Foto'et er visst for stort og blir omgjort snart…..

Marina

Nyt snøen, mens den er der….Cool

 

 

Dette innlegget ble publisert i Daglig logg :. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar