Weblogg Om Tyrkia Ankomst, visa, m.m. Marinaer Med Yacht Rallies Diverse Info
       
 

 
Om innklarering i Tyrkia, visa, Residence Permit, m.m.

          (3 sider totalt - linker nederst)

Ankomst til Tyrkia med båt - Transit Log

De som seiler til landet fra internasjonalt farvann/havner, må først gå til en godkjent "Port of Entry". Der kjøpes en Transit Log, som utfylles med opplysninger om båt, besetning og grov seilingsrute.


Skjemaet fås ofte på marinakontoret og en må gå runden (med alle pass, skipspapirer og Transit Log) til helsekontor, pass-politi, toll og havnekontor.

 

I en del havner, som Marmaris og Kas, er disse kontorene spredt vidt omkring. Det kan da ta en hel dag å få alt ordnet og Transit Log stemplet på alle kontorene.
I bl.a. Turgutreis (D-marin) og Finike er alle kontorene samlet ved siden av hverandre. Da blir klareringen noe enklere (hvis personellet er tilstede....).
 
Transit Log koster ca.200 kroner og er gyldig i et år, så lenge en holder seg i tyrkisk farvann. Skifter båten eier eller Transit Log'en kommer bort, så må en skaffe seg en ny.
Bruken av Transit Log varierer endel. Noen leverer den i hver havn,- da bør seilingsruten stemme. Vi har ikke vist Transit Log i noen havn etter innklarering. Så langt har det gått greitt. Ingen har bedt om å få se den.... Praksisen fra havnesjef til havnesjef varierer nok mye.

 
Reiser i tyrkisk farvann og mellom tyrkiske havner

Som eier av båten og som gjest har en rett til å seile fritt i Tyrkia og mellom tyrkiske havner, så lenge det er fritidsseilas. Så lenge kapteinen og besetningen er den samme, kan en seile fritt i landet uten å gå gjennom noen prosedyre.
Hvis det blir noen forandring på mannskap eller kaptein mellom havnene, bør en besøke havnesjefen i området og få bekreftet endringen. Private båter med utenlandsk flagg får benyttes av 4 personer pr år.

Grensehavner i Tyrkia ("Ports of Entry")

Hopa, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Inebolu, Sinop, Bartin, Zonguldak, Eregli, Istanbul, Tekirdag, Derince, Gemlik, Mudanya, Bandirma, Çanakkale, Akçay, Ayvalik, Dikili, Izmir, Kusadasi, Didim, Güllük, Bodrum, Turgutreis, Datça, Marmaris, Fethiye, Kas, Finike, Kemer, Antalya, Alanya, Anamur, Bozyazi, Tasucu, Mersin, Botas, Iskenderun.
Vi har sett mange varianter av denne listen, men tror det stemmer nokså bra...På første side i Transit Log står alle instruksjoner og havneliste (på engelsk).

Forandringer på båten

Hvis endringer utføres på båten i Tyrkia, f.eks. pga reparasjon, så skal dette skrives inn i Transit Log av en toller. I praksis varierer dette nok fra sted til sted. I blant kan det bli mye "styr" og kostnader med ekstra deler til båten,- spesielt hvis delene ankommer fra utlandet.

 
Å la båten ligge i Tyrkia
Utenlandske båter kan være i Tyrkia opptil 5 år, på betingelse av at eieren benytter båten minst en gang hver 2 års periode.

 
Å seile ut fra Tyrkia
Når en skal seile ut fra Tyrkia, skal pass, skipspapirer og Transit Log behandles av passpoliti, toller og havnesjefen i en "Port of Entry".
 

 

Videre til side 2 > "Visa for nordmenn i Tyrkia"
 
Videre til side 3 > "Residence Permit i Tyrkia"

 
 
 
 
Oppdateringsdato

Fotos/Linker : 
 


Important 
 

Transit Log   
 

Transit Log stemplet av Helse, Passpoliti, Toller og Havnesjef
  
LINK : Noonsite - formalities 

  
LINK : Sahil Güvenlik - tyrkisk kystvakt